Hjertesukk..

"Sukk.. Hvorfor er de andre så slemme mot meg?"

En tåre i øyekroken, et hikst i stemmebåndet. Et gisp etter luft, hjertebank og muskelkrampe som bunner i en evig redsel. Hun går hjemover den lille trange gata fra skolen. Hun er livredd, redd for hva de vil gjøre med henne neste gang. De truet med å kaste henne i søppeldunken bak skolen. Den store gutten ropte "du er stygg, din jævla hore". Hun ble spyttet på og kastet rundt mellom de andre. Hun er utstøtt, hun er ingen. Hun er den vesle dritten i skolegården. 

Hun kommer hjem og løper rett opp på rommet for å gråte en stille gråt. Hvorfor er de så slemme med  meg? Hva har jeg gjort mot dem? Mamma kommer opp, hun forstår at noe er riv, ruskende galt med den lille jenta. Hun som alltid kom hjem med verdens gladeste smil, lyse lokker og et glimt i øyet. Nå om dagen er det ikke et smil å se, hun løper rett opp i senga og nekter å snakke med mamma eller pappa. Storebror er bekymret og lei seg, hva har skjedd med lillesøster? Mamma kommer inn; "Hva er galt jenta mi?" "Er det noe som er vondt?" Hun titter opp rødsprengt i øynene og titter på mamma, pusten letner og hun skjønner at mamma vet at det er noe som ikke stemmer.. 

Hun setter seg opp i senga og titter ned, skammen sitter dypt i sjelen og sinnet. Mamma spør igjen; "Er det noe galt?" "Er det noen som er slemme med deg?" Hun ser opp, blikket sier alt. Mamma setter seg ned og tar omkring henne og begge får tårer i øynene.. "Hikst, hulk og snufs.." Lydene høres nede i stua, pappa og storebror skjønner at det ikke står bra til med veslejenta. De løper opp og ser mamma oppløst i tårer, lillemor ligger på fanget gråtkvalt og med tung pust. Mamma ser på pappa, pappa skjønner alt. Storebror vender seg vekk i sinne.. Noen har vært slemme med lillemor, slemme og stygge. Hat, fordommer og mobbing. "Jeg skal drepe dem!" - utbryter storebror i sinne, pappa forsøker å roe ned - "Nei! Jeg skal faen meg banke livet ut av disse jævla snørrungene" - kommer det igjen fra storebror.. 

Mamma titter ned på veslejenta, hun er tom. Ingen krefter igjen, alt er bekmørkt og håpløst. Pappa snakker med storebror og beroliger; "De som er slemme med veslesøster skal få sin straff, jeg lover deg!" Det blir roligere oppe på rommet - "skal vi lage middag?" - "JA" - "og glemme det vonde for en stund?" - Ja, kommer det fra veslejenta. Middagen blir spist og lillesøster og storebror leker dukker og Actionman resten av kvelden. Mamma og pappa har en alvorlig samtale den kvelden, skolen må kontaktes i morgen den dag! 

Neste morgen: 

Mamma ringe skolen og ber om et møte med skoleinspektøren, rektor og kontaktlærer, det må skje snarest! Rektor nøler, frykter det er noe galt, mamma insisterer på førstkommende onsdag klokka 12! Alle sier ja, med nølende stemmer, mamma er rasende! Pappa bevarer roen så godt han kan, snakker selv med venner og familie. Sjokket er stort blant alle, veslejenta - truet og mobbet, av hvem? Noen drittunger i 8. klasse? "Skamme seg, fy skamme skinn utbryter bestefar, slike skulle fått juling. Slik var det da jeg var ung". Alle sukker tungt, men pappa sier at nå blir det et møte med skolen. Der skal man finne en løsning. Ikke alle er like sikker på det.. "sukk". 

Møtedag: 

Mamma og pappa er presis mens rektor og lærer er forsinket, inspektøren sitter klar. Tiden går og tikker en halv time over tiden, rektor kommer løpende inn med tunga på tørk, lærer legger seg flat og skylder på mye arbeid. De skjønner tidlig at her det lite å hente, rektor virker ikke det spor interessert. Og lærer er ikke godt forberedt. Det blir et kjeft- og smellmøte der mor kjefter opp rektor og lærer, inspektør kommer ikke til og pappa forsøker å være diplomaten. Det ender i ingenting, de forlater møtet gråtende og sinna... 

Tiden går.. tikk takk, tikk takk.. 

Andre rettsmøte, retten er satt!" roper dommeren. Saksøkers advokat bes komme opp og prosedere. Protest roper advokat K. O. Munnen, protest avvist! Forkynne dommer! Veslejenta får snakke, gråten kommer fort og minnene fra den vonde tiden strømmer på. Advokaten spør vanskelige spørsmål. Jenta gråter og strever med å samle seg, "nå må jeg spørre om det som var ekstra vanskelig" sier advokaten. Hva gjorde den gutten med deg da du ikke ville kose? Veslejenta titter opp, med blanke øyne; "Han dyttet meg ned i bakken og kledde av meg nedentil.. Hikst". Og hva gjorde han så? - spør advokat. "Han, han, hikst". _Ta deg god tid, vi har det ikke travel". "-Han puttet noe inn i meg og det gjorde vondt... hulk, hulk". Dommer; "Vi tar en pause". 

Tilbake i rettsal nummer 2: 

"Alle reiser seg", roper sakfører. Dommer kommer inn etter grundig vurdering. Advokat og sakkyndige ser alvorlige på dommer. Dommeren setter seg, alle finner plassene sine. Dommer ser på sakfører, sakfører vender blikket mot advokat, "da er vi klare for domsavsigelse!" 

Ærede rettsal, etter nøye overveielse har retten fattet en beslutning om skyldspørsmål. Alle beviser, forklaringer og vitneutsagn levner ingen tvil! ... ... Kommune er skyldig i omsorgssvikt etter paragraf ... ... og dømmes til å betale erstatning til ... ... /m familie for grov svikt i omsorgen under skolegangen på ... ... Barne- og Ungdomsskole. Erstatningsbeløpet vil bli fastsatt i et senere møte i denne salen, noterer dato for neste møte. Anklagede part ... ... Kommune har anledning til å avlevere anke innen ... ... dato. Alle anker vil bli behandlet i henhold til lovens paragraf ... ... Alle anker leveres til meg når retten er hevet. Noen innvendinger? Nei, greit, retten er hevet! Mamma, datter og pappa kan ikke tro det, saken er vunnet. I hvert fall inntil en anke skulle bli levert. Nå kanskje jenta vår får den oppreisning hun har krav på. Storebror jubler og peker nese mot kommunens representanter; Haha, der fikk dere får å behandle søstra mi som dritt! Pappa forsøker å stagge brors ertelyst, det kan få negative konsekvenser å være frekk i retten kremter far.. Veslejenta kan ikke tro at hun har vunnet, gledestårene strømmer på og følelsene er i ekstase! Skjelvende går hun frem til kjæresten, et kyss, en klem og en gratulasjon. Endelig kan hun ta livet tilbake, endelog er hun fri, endelig er skammen borte! Endelig er mobbingen over! 

----------------

Dette innlegget dedikeres Line Sommer Hoel og alle de som har opplevd mobbing, trakassering og vold i løpet av sin løp i den norske skolen. Det er også en dedikasjon til dem som har måttet kjempe for å bli trodd av kommunen og staten, og for å ha måttet kjempe for å få erstatning for traumene mobbingen har påført dem <3 Dette innlegget er til dere! 

-Fredrik Johansen/Mittlivmedasperger.  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

mittlivmedasperger

mittlivmedasperger

26, Trondheim

Hei og velkommen til min blogg Mittlivmedasperger! Gjennom denne bloggen vil jeg gi dere et innblikk i hvordan det er å leve med Asperger Syndrom - en diagnose i det såkalte Autismespekteret. Kommer til å skrive om hvordan hverdagene med Asperger er og emner tilknyttet Asperger og Autisme, nedsatt funksjonsevne med mer. Velkommen skal du være! Mvh. Fredrik/Mittlivmedasperger

Kategorier

Arkiv

hits