Omvendt sosial angst - angst for å være alene

Omvendt sosial angst - angst for å være alene.. 

Høres kanskje rart ut, men jeg lider altså av omvendt sosial angst. Angst for å være alene, uten noen rundt meg. Denne angstfølelsen kommer gjerne om jeg har vært tett på mennesker en kortere eller lengre periode med mange inntrykk å fordøye. Kommer hjem etter en intens, sosial helg eller uke til en tom leilighet med null impulser. Da får jeg gjerne en slags sosial bakrus med abstinenser etter menneskelig kontakt. Jeg blir urolig, skjelven og deprimert. Nå har jeg i tillegg diagnosen mørketidsdepresjon - så høstmørket som kommer hjelper ikke nevneverdig. 

Min siste omvendte angst meldte seg etter en hyggelig sosial affære med noen venner i helgen. Det var en avskjedsfest for en venninne som flytter fra byen et års tid. Kanskje er det også en faktor at en god venn reiser bort også med på å skape uro i kroppen. Jeg funderer også på om min kropp har vent seg på dosen på medisinen jeg går på - Risperdal, forteller mer om dette i et senere innlegg - som er en slags kombinert konsentrasjons/lykkepille, matlyst og sove bedre-pille. Litt ulike faktorer som spiller inn altså. Først i dag etter noen dagers søvn har angsten gitt seg og jeg slapper nogenlunde av i kroppen. 

Angst er ikke alltid lett å snakke om, ei heller depresjon. Men jeg lever og tror på at åpenhet gjør det lettere å takle og forholde seg til det. Kanskje kan ma hjelpe andre også. Jeg har slitt med å snakke med verden om dette. Har som oftest bare snakket om dette med de nærmeste. Men nå ser jeg at det åpne seg for resten av verden er vel så riktig og godt. Det er ikke lett å leve med, men det er snakk om å mestre situasjoner der man må ta ansvar for egen trygghet. Det er min utfordring. Men å kunne snakke åpent om det hjelper veldig. Håper også jeg kan hjelpe andre med å åpne meg om dette.

Jeg fungerer som normalt best når jeg har omgang med andre mennesker. Når den svinner, svinner også jeg litt inn i en verden av rare tanker og alenehet/ensomhet. Det er litt vanskelig å forholde seg til noen ganger, da hjelper det å oppsøke og snakke med andre for å distrahere tankene. Og åpne seg og fortelle om opplevelsen av det. 

Hvordan takler dere der ute sosial angst, alenehet og ensomhet? Fortell i kommentarfeltet. Kanskje vi kan hjelpe hverandre. 

Fredrik/Mittlivmedasperger 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

mittlivmedasperger

mittlivmedasperger

26, Trondheim

Hei og velkommen til min blogg Mittlivmedasperger! Gjennom denne bloggen vil jeg gi dere et innblikk i hvordan det er å leve med Asperger Syndrom - en diagnose i det såkalte Autismespekteret. Kommer til å skrive om hvordan hverdagene med Asperger er og emner tilknyttet Asperger og Autisme, nedsatt funksjonsevne med mer. Velkommen skal du være! Mvh. Fredrik/Mittlivmedasperger

Kategorier

Arkiv

hits