hits

Om sosiale forpliktelser og folk flest?

Å ta inititativ til å være sosial er ikke hva det en gang var. Man legger sjelen sin i å arrangere et festlig lag med gøy og moro. Et event der man er sosial og hygger seg med gode venner og kjente. Men det har sin pris når mange av de inviterte ikke dukker opp, eller viser det spor interesse for det som taes av initiativ. 

Jeg har kjent på dette så altfor ofte, "gode" venner er enige i at vi må møtes oftere og skape gode minner. Men når det først taes et initiativ, så passer det ofte dårlig. Det virker som folk ikke vil forplikte seg noe særlig til å prøve å delta nå om dagen. Folk er så opptatt av seg og sitt. 

Når du lever i en verden som vår er det noen forpliktelser som må følges opp. Og det gjelder også i sosiale settinger. Jeg tenker, om en i gjengen tar seg bryet med å stelle i stand et hyggelig sosialt samvær. Er det for mye forlangt at folk i det minste viser litt takknemlighet, ved å forplikte seg til å prøve å delta på samværet? 

Særlig når personen bak arrangementet legger mye tid, arbeid og kanskje penger i det? Ikke bare si ja det gjør vi, hver eneste gang det foreslås, og så når det først arrangeres noe så er man plutselig ikke interessert likevel? 

Jeg vet ikke lenger jeg, men jeg kjenner meg mer og mer oppgitt over folk. Det er lett å si seg enig i ting som foreslås. Men tydeligvis dobbelt så vanskelig å stille opp og delta når det først kommer til stykket. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si eller tro? Men det virker som det å prøve å forplikte seg overfor andre blir bare vanskeligere og vanskeligere for tiden.

Jeg har opplevd mang en gang at folk sier de vil henge med meg, og like mange ganger så passer det ikke når jeg tar initiativ til det. Enten jeg byr på meg selv når andre arrangerer eller jeg inviterer til festlig lag selv. Altså, ikke hver gang. Men altfor mange ganger så føler jeg meg både glemt og lite verdsatt i sosiale sammenhenger.. Og det gjør vondt langt inn i hjerterota.. 

-Fredrik/Mittlivmedasperger 

 

2 kommentarer

Helena Westergren

16.03.2018 kl.22:37

veldig bra skrevet!

29.03.2018 kl.17:41

Sier du ifra på forhånd til folk da?

Skriv en ny kommentar

mittlivmedasperger

mittlivmedasperger

27, Trondheim

Hei og velkommen til min blogg Mittlivmedasperger! Gjennom denne bloggen vil jeg gi dere et innblikk i hvordan det er å leve med Asperger Syndrom - en diagnose i det såkalte Autismespekteret. Kommer til å skrive om hvordan hverdagene med Asperger er og emner tilknyttet Asperger og Autisme, nedsatt funksjonsevne med mer. Jeg kommer også til å skrive om ting som opptar meg, interesser og meninger om ulike temaer. Velkommen skal du være! <3 :-D

Kategorier

Arkiv